A A A

Świetlane perspektywy na dobrą pracę

dla uczniów Zespołu Szkół w Ostrowie Lubelskim

Od stypendium po dobrze opłacaną pracę – taka perspektywa rozwija się przed uczniami Zespołu Szkół w Ostrowie Lubelskim - i to zarówno z klas górniczych,jak i mechanicznych - dzięki rozwijającej się współpracy szkoły z Lubelskim Węglem.

A „Bogdanka” inwestuje w przyszłe kadry znacząco.

Dyrektor Zespołu Szkół, Krzysztof Wąsala jest usatysfakcjonowany: „W naszej szkole dzięki Kopalni mamy świetny system motywacyjny .Mogę się pochwalić, że nasza młodzież otrzymała fajne stroje sportowe, stroje robocze, że udało się zorganizować wycieczkę do Krakowa, teraz organizujemy wyjazd do Kozienic. Stypendia mają wymiar nie tylko materialny (1000zł/ semestr), ale też przekładają się na wyniki egzaminów i wzmacniają prestiż.”

27 lutego 2019r. uczniowie mający najlepsze wyniki z przedmiotów zawodowych po raz kolejny odebrali stypendia fundowane przez „Bogdankę”. Przy tej okazji poprosiliśmy stypendystów o refleksje odnośnie takiego wsparcia :

Piotr Cabaj –maturzysta: „Stypendium z pewnością motywuje do dalszej nauki. Zachęcające jest również to, że stypendyści mogą powalczyć o przepustkę do pracy (program rekrutacji najlepszych absolwentów) w Lubelskim Węglu.”

Piotr Karwacki – maturzysta: ”Stypendium z Bogdanki w znacznym stopniu poprawiło mój osobisty budżet. To duża motywacja do nauki, tym bardziej, że później procentuje to wynikami egzaminów zawodowych”.

Wojciech Lutomski – klasa druga: ”Stypendium umożliwiło mi zrobienie prawa jazdy. Jest też dla mnie powodem do dumy, że zdobyłem wysoką średnią ocen. Mam zamiar powtórzyć ten sukces”

Adrian Trendak– klasa druga: ”Jest dla mnie wyróżnieniem. To krok do tego, aby zostać kimś więcej niż zwykły pracownik. Poza tym pieniądze pozwalają mi na spełnianie celów pobocznych, tj. wyjazdy, spotkania z rówieśnikami, czy kurs na prawo jazdy”

Następne rozdanie stypendiów po drugim semestrze :)

stypendia bogdanka 2019 from ZSOSTROW on Vimeo.